Press "Enter" to skip to content

Cine ar putea fi noul premier al României, dacă moțiunea PSD trece. Scenariul unui cunoscut jurnalist român!

DISTRIBUIE POSTAREA DACA ITI PLACE

Un cunoscut jurnalist român lansează un scenariu inedit, cu privire la numele viitorului premier român, în cazul în care moțiunea PSD împotriva Guvernului PNL va trece.

„Va fi Cătălin Predoiu, care tocmai ne-a anunțat că pune în dezbatere legile justiției care urmează să repare tot ce a făcut rău PSD!”, a afirmat jurnalistul Dan Andronic, în emisiunea „Exces de putere” de la Antena 3.

Klaus Iohannis ar putea profita de ocazie ca să-l schimbe din fruntea executivului și, astfel, interimatul liderului liberal la conducerea Executivului i-ar oferi șefului statului șansa de a pune provizoriu un alt premier peste guvernul provizoriu, comentează sursa citată.

La rândul său, în aceeași emisiune, jurnalistului Ion Cristoiu a spus că, dacă PSD va dărâma Guvernul Orban, va urma o perioadă tensionată.

„Pentru PSD este important să treacă moțiunea, dar eu nu exclud faptul că la nivelul PSD se ia în calcul mașinăria care se va porni împotriva PSD-ului care va fi responsabil… Deci, guvernul va rămâne interimar, dar va începe o nebunie. O să crească infectările de marți, și vă garantez de pe acum. O să vedeți, apocalipsa o să revină. Pe seama acestei moțiuni se va pune dezastrul de pe 14 septembrie, când va începe școala. Apoi, alte și alte dezastre – cred că PSD ar trebui să facă orice să nu treacă moțiunea sau să treacă, dar cei de la CCR să o infirme”, a spus, la rândul său, jurnalistul Ion Cristoiu.

Conducerile reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis ca moțiunea de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”, semnată de 205 senatori și deputați, să fie dezbătută și votată luni, 31 august, într-o ședință care va începe la ora 14.00.

Guvernul Orban, în pericol! Câte voturi a strâns PSD pentru moțiunea de cenzură: Parlamentarii social-democrați, între negocierile cu Orban și amenințările lui Stănescu

Moțiunea de cenzură este la un pas să treacă, iar Guvernul Orban să plece de la conducerea țării, întrucât PSD și aliații aproape au strâns numărul de voturi necesar. Însă negocierile anunțate de Orban cu parlamentarii social-democrați ar putea răsturna radical situația.

PSD, ALDE, Pro România și PPUSL au în total 232 voturi, cu unul mai puțin decâ tlimita majorității. Ceea ce înseamnă să negocierile pe care le poartă partidul de guvernământ cu parlamentarii vor fi unele decisive.

La nivelul Camerei Deputaților, PSD-ul stă destul de bine – numără 137 de membri (insclusiv deputații ALDE și PPUSL care activează în grupul parlamentar al social-democraților) și voturile lor par a fi asigurate. Recent, doi deputați au părăsit „nava PSD”: Luminița Jivan și Emilia Merioșu care aderat de îndată la PNL.

Sursa: gandulro

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *